Geschiedenis

Het Saens Harmonie Orkest (SHO)

Het Saens Harmonie Orkest, met als statutaire zetel Zaanstad, is op 1 januari 2002 opgericht. Het is ontstaan door de fusie van Muziekgezelschap “Harmonie” uit Assendelft met Harmonie Wormerveer. De dirigent werd Henk Oenema, hij was de laatste dirigent van Harmonie Wormerveer. Hij werd echter vrij snel opgevolgd door Herman Draaisma, en van oktober 2004 tot september 2018 stond het orkest onder de leiding van Harry Hoogenberg. Daarna heeft Stefan van der Wilt ruim 3 jaar voor het groot orkest gestaan. Per September 2022 is Bryan Verel de dirigent.

Muziekgezelschap “Harmonie” is in Assendelft opgericht op 8 maart 1888 als harmonie, maar is op een later tijdstip gewijzigd in een fanfare. Vanaf de beginjaren o.l.v. de heer J.K. Jongejans, vervolgens gedurende een zeer lange periode o.l.v. G. Koomen.
In 1978 nam André van Ham de dirigeerstok over, ook voor een lange periode, daarna werd hij nog opgevolgd door Erik Jansen, Esther Hoek en Ton van der Kieft.

Harmonie Wormerveer was een fusieorkest van Excelsior Wormerveer en Ons Genoegen Wormerveer. De oprichtingsdatum is 21 juni 1991.
Excelsior is opgericht op 26 januari 1885. In de begintijd is zeker Piet Mever de dirigent geweest, en in latere jaren is Jan W. Singerling lange tijd dirigent geweest.
Ons Genoegen is, uit onvrede over de gang van zaken bij Excelsior, opgericht op 4 september 1904, met als eerste dirigent Albert Meijns.

Het Saens Harmonie Orkest heeft dus een rijk verleden.

Mobiele versie afsluiten