Dirigenten

Stefan van der Wilt (groot orkest)

Stefan van der Wilt (1997) begon zijn opleiding op bugel en
maakte later de overstap naar euphonium. In juni 2019 is hij afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam Harmonie- en Fanfaredirectie bij Danny Oosterman. Tijdens zijn studie heeft hij masterclasses gevolgd bij onder andere Anno Appelo en Erik Janssen. In 2017 is hij naast zijn Hafa-directiestudie ook gestart met hoofdvak euphonium, bij Rodin Rosendahl en Perry Hoogendijk.

Als dirigent is Stefan naast gastdirecties bij diverse orkesten op vaste basis actief bij Brassband Schoonhoven C. Op euphonium speelt hij bij het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest en Brassband Rijnmond. Ook heeft hij geremplaceerd bij diverse orkesten op hoog niveau, zoals de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers en de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso.

Ruud Kleiss (opleidingsorkest)

 

Ruud is afgestudeerd trompettist aan het conservatorium van Alkmaar in lichte en klassieke muziek. Bij het Saens Harmonie Orkest dirigeert hij met heel veel plezier het opleidingsorkest. Voor dat orkest arrangeert hij geregeld zelf muziek, vaak op verzoek of zelfs gezamenlijk met leden van dat orkest.

Ruud geeft onder andere ook muziekles op het Berlage Lyceum in Amsterdam en speelt zelf in diverse popbands o.a. The Postman.