Dirigenten

Astrid Gorter

Astrid Gorter studeerde HaFABra – directie en trompet bij Jan Schut en blokfluit bij Willem Bremer en Berend van Halsema aan het conservatorium van de Hogeschool Alkmaar. Na de opleiding aan dit instituut volgden nog bij- en nascholingslessen, een cursus Muziekdidactiek 2.0 en een NLP- training.

In alle drie de hoofdvakken is Astrid werkzaam. Blokfluit – en trompetlessen geeft ze aan het Centrum voor de Kunsten in Beverwijk en voor Muziekschool  Da Capo in Schagen.

Regelmatig geeft zij workshops, kennismakingslessen en korte cursussen op basisscholen en voor ouderen. Van Cruyffcourt tot verzorgingshuis, van gezellige intieme kleinschalige workshops tot boomwhackerssessies in een bibliotheek.

Sinds de corona lockdowns geeft Astrid ook Webinars Muziektheorie speciaal voor de amateurmuzikant die de basis wil opfrissen of zich er nog niet in verdiept heeft.

Naast SHO dirigeert Astrid met veel plezier  Kon. Muziekver. TAVENU/KAPH in Amsterdam, valt zij regelmatig in bij accordeonorkest Vita Nova en incidenteel bij het mannenkoor van de kerk St Jan de Doper in Zuid- Scharwoude.

Astrid: “Ik kijk ontzettend uit naar de samenwerking met SHO! Lang geleden heb ik hier ook lesgegeven dus het voelt al een beetje bekend.”

Leuke wetenswaardigheid: Astrid, geboren Zaankanter,  is haar eerste lessen begonnen bij harmonie Excelsior in Wormerveer. Dit orkest is uiteindelijk opgegaan in het SHO!

Mobiele versie afsluiten