SHO-nieuws (aangepast op 30 juli 2018)

September 2018

SHO Familiebingo Download
deze
poster

De eerste familiebingo dit jaar was een groot succes en daarom heeft het Saens Harmonie Orkest besloten deze supergezellige bingo-avonden geregeld te gaan organiseren. Er zijn voor zowel kinderen als volwassenen prachtige prijzen te winnen! Natuurlijk hoef je niet met de hele familie te komen spelen, iedereen is van harte welkom! Ook als je alleen bent!

Kinderen onder de 12 jaar zijn echter alleen onder begeleiding van een volwassene welkom!

De kaarten en prijzen liggen klaar. Spelen maar!

De tweede familiebingo van dit jaar vindt plaats op vrijdagavond 28 september vanaf 19.30 uur in ons eigen clubgebouw, dorpsstraat 420 (achter de Coop) in Assendelft.

Toegang gratis, slechts €1,00 per speelronde!

Mei 2018

SHO Familiebingo Download
deze
poster

Na jaren van afwezigheid heeft het Saens Harmonie Orkest besloten opnieuw de vanouds overbekende en supergezellige bingo-avonden te gaan organiseren. Die avonden waren in het verleden bijzonder populair. En nu weer terug van weggeweest, maar dan (ook) voor de hele familie! Er zijn voor zowel kinderen als volwassenen prachtige prijzen te winnen! Natuurlijk hoef je niet met de hele familie te komen spelen, iedereen is van harte welkom! Ook als je alleen bent!

Kinderen onder de 12 jaar zijn echter alleen onder begeleiding van een volwassene welkom!

De kaarten en prijzen liggen klaar. Spelen maar!

De eerste familiebingo van dit jaar vindt plaats op vrijdagavond 25 mei vanaf 19.30 uur in ons eigen clubgebouw, dorpsstraat 420 (achter de Coop) in Assendelft.

Toegang gratis, slechts €1,00 per speelronde!

Maart 2018

Voorjaarsconcert Download
deze
poster

Het is alweer bijna voorjaar. Na de vorstperiode van eind februari 2018 ziet u inmiddels overal de voorjaarsbloemen bloeien. Daarom geeft het Saens Harmonie Orkest onder leiding van Harry Hoogenberg op zondagmiddag 18 maart samen met het opleidingsorkest onder leiding van Ruud Kleiss een fleurig Voorjaarsconcert.

U bent van harte welkom om in ons eigen gebouw te komen beluisteren waarop het groot- en het opleidingsorkest de afgelopen weken hebben gerepeteerd. Zoals u van ons gewend bent, brengen beide orkesten u weer een heel gevarieerd programma met bekende nummers waarnaar u zeker met plezier zult luisteren.

Tijdens de pauze, kunt u weer lootjes kopen voor onze tombola waarmee u ook dit jaar weer geweldige prijzen kunt winnen. Wij hebben voor vele prijzen gezorgd, dus de kans is heel groot dat u niet met lege handen naar huis zult gaan!

Aanvangstijd: 15.00 uur en de lokatie is ons eigen gebouw, achter de Coop (Dorpsstraat 420 in Assendelft).

De toegang voor ons Voorjaarsconcert is ditmaal gratis maar we kunnen uw bijdrage uiteraard goed gebruiken. Na afloop wordt u daarom in de gelegeheid gesteld om ons een bedrag te schenken, afhankelijk van het plezier waarmee u naar ons concert heeft geluisterd.

Juli 2017

Pleinconcert voor Coop Assendelft Download
deze
poster

Op zaterdagmiddag 1 juli geeft het Saens Harmonie Orkest onder leiding van Harry Hoogenberg samen met het opleidingsorkest onder leiding van Ruud Kleiss een gezamenlijk optreden. Voor de gelegenheid mogen wij van de Coop een deel van hun parkeerterrein lenen, waarvan wij natuurlijk heel dankbaar gebruik zullen maken!

Tijdens dit vrolijke buitenoptreden brengen beide orkesten u een heel gevarieerd programma met bekende (en soms iets minder bekende maar des te leukere nummers) waarnaar u zeker met plezier zult luisteren. Naast de aparte optredens van beide orkesten worden ook een paar stukken gezamenlijk ten gehore gebracht.

Uiteraard heeft u de mogelijkheid om tussen de nummers door even bij de Coop binnen te lopen om uw inkopen te doen of om voor- of na het boodschappen doen naar ons orkest te komen luisteren.

Aanvangstijd: 15.00 uur en de lokatie is het parkeerterrein voor de Coop (Dorpsstraat 418-420 in Assendelft).

Mocht het regenen, dan gaat het concert wel door, maar wordt het gegeven in ons eigen gebouw, dat u precies achter de Coop vindt! Ook daar bent u van harte welkom om ons concert te komen beluisteren!

Juni 2017

Op zaterdag 24 juni doet het opleidingsorkest, onder leiding van Ruud Kleiss, mee aan het Twiskefestival dat in Oostzaan wordt gehouden.

Het opleidingsorkest is ingedeeld in blok 1 en dat begint om 11.00 uur. De locatie van het Twiske Jeugd Festival is ook dit jaar het clubgebouw van muziekvereniging Excelsior Oostzaan aan de Twiskeweg 103 in Oostzaan.

Op zaterdag 17 juni doet het groot orkest, onder leiding van Harry Hoogenberg, met plezier weer mee aan Muziek op de Gracht dat in het teken van Ik Toon wordt gegeven in de muziektent op de Gedempte Gracht in Zaandam. De naam 'Week van de AmateurKunst' (WAK) is sinds 2017 vervangen door Ik Toon, dat de hele maand juni duurt en waarbij alle amateurkunstenaars een optreden, expositie, etc. kunnen tonen in het hele land. Vandaar de naam 'Ik Toon'.

Het festival Muziek op de Gracht wordt georganiseerd door onze zustervereniging Soli Deo Gloria uit Zaandam.

We hebben eerder aan het festival meegedaan, dat toen nog de naam 'Week van de Amateur Kunst' had. In 2013 zag ons optreden er zo uit:

Optreden Gedempte Gracht 2013
Ons optreden op de Gedempte Gracht in 2013.

Ons optreden staat gepland voor 14.45 maar uiteraard bent u ook van harte welkom te komen luisteren bij de andere orkesten. Het programma van Muziek op de Gracht vindt u hier.

Mei 2017

Op maandagavond 29 mei wordt door Zaanradio het programma Zaanse Orkesten uitgezonden. Ditmaal gaat de uitzending over ons orkest. De uitzending is van 19.00-20.00 uur en u kunt het programma hier online beluisteren: Zaanradio.nl.

Uiteraard kunt u het programma ook gewoon via de radio beluisteren. Stem dan af op de frequentie van Zaanradio op de FM-band van uw radio of kabelradio. Zaanradio zendt uit op 107.1 FM, (ether) 103.3 FM (Kabel Zaanstad) en 89.0 FM (Kabel Wormerland).

De muziekopnamen zijn op 2 mei 2017 gemaakt in ons eigen gebouw en de interviews zijn op 26 mei 's avonds in de studio van Zaanradio in Koog aan de Zaan opgenomen. Harry Hoogenberg werd telefonisch werd geïnterviewd (leuk om in de studio te zien hoe dat gaat). Kees Sap verzorgde de productie en Robert Vethaak is de presentator van het programma.

Heeft u toevallig de uitzending gemist?
Die kunt u via internet alleen de komende maand alsnog beluisteren via "uitzending gemist" bij Zaanradio via het volgende linkje: Zaanradio - uitzending Zaanse Orkesten 29 mei 2017 (Uitzending Gemist).

Foto studio-interviews
Van links naar rechts:
Kyaro, Alicia, Jürgen en interviewer Robert Vethaak in de studio. Op de achtergrond Kees Sap.

Logo Zaanradio

Moederdag-concert SHO en Crescendo Hoofddorp Download
deze
poster

Op zondagmiddag 14 mei geeft het Saens Harmonie Orkest een gezamenlijk moederdag-concert met muziekvereniging Excelsior Hoofddorp uit Hoofddorp. Tijdens dit concert brengen beide orkesten u een heel gevarieerd programma. Daarnaast worden ook een paar stukken gezamenlijk ten gehore gebracht.

Wat u kunt verwachten van ons collega-orkest uit Hoofddorp kunnen zij u het beste zelf laten zien. Bezoek daarom snel hun website en maak kennis met dit leuke orkest: excelsior-hoofddorp.nl.

Op 14 mei kunt u onder andere luisteren naar muziek uit de musical Soldaat van Oranje, een muziekselectie van nummers van Eric Clapton, muziek uit de film West Side Story, Pirates of the Caribbean komen langs, The Beach Boys laten hun Greatest Hits horen in een door ons gespeelde selectie. Kattenliefhebbers kunnen luisteren hoe de vier katten van Chris Hazell zijn vereeuwigd in een door hem gecomponeerd stuk: Three Brass Cats. De katten Mister Jums, Black Sam en Borage kunt u beluisteren maar helaas komt de vierde kat, Kraken, in het door ons gespeelde stuk niet voor. Die houdt u (hopelijk) tegoed voor een volgende keer! De rest van het programma? Dat blijft nog even een verrassing!

In de pauze wordt een geweldige tombola georganiseerd waarbij de kans heel groot is dat u niet met lege handen naar huis gaat vanwege de vele mooie prijzen die er zijn te winnen.

Als concertlocatie is de mooie aula van het Saenredam College in Zaandijk gekozen. De adresgegevens zijn: Saenredam College, Elvis Presleystraat 1, 1544 LM Zaandijk. Wij hopen u daar op zondag 14 mei opnieuw een leuke muzikale middag te mogen bezorgen!

Verras moeder eens met een leuk concert!

Aanvangstijd: 15.00 uur. De toegangsprijs bedraagt €8,00 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen tot en met 16 jaar. Had ik al verteld dat er heel veel prijzen in de tombola zijn te winnen?

Maart 2017

Op zondag 19 maart doet het opleidingsorkest, uiteraard onder leiding van Ruud Kleiss, mee aan het festival voor opleidingsorkesten dat door fanfare Onderling Genoegen in Krommenie wordt georganiseerd. Het opleidingsorkest treedt op in het blok met orkesten op beginnersniveau en dat is tussen ongeveer 10.00 en 14.00 uur.

Heeft u de SHO Suite en Corries Bounce (beide stukken samen met Ruud Kleiss gecomponeerd door leden uit ons eigen opleidingsorkest) of Fascinating Drums van componist Ted Huggens nog nooit live gehoord maar alleen op YouTube, kom dan vooral op 19 maart naar dit leuke festival.

De lokatie is de dependance van het Bertrand Russell College en die vindt u op de hoek van de Popelstraat/Erasmusstraat 1a in Krommenie.

Januari 2017

Winterconcert en donateursconcert 22 januari 2017 Download
deze
poster

Om het nieuwe jaar goed te beginnen geeft het Saens Harmonie Orkest, onder leiding van Harry Hoogenberg op zondagmiddag 22 januari 2017 een Winterconcert. Tijdens dit concert kunt u zowel het groot orkest als het opleidingsorkest, dat onder leiding staat van Ruud Kleiss, beluisteren.

Op het programma van het groot orkest staan onder andere stukken van Johann Strauss, Andrew Lloyd Webber en Jacob de Haan maar ook van Giuseppe Verdi en The Beach Boys. Bij het opleidingsorkest kunt u onder andere de compositiekwaliteiten van Ruud Kleiss beluisteren (en bewonderen!), uiteraard door hemzelf gedirigeerd.

Wij hopen u op zondag 22 januari 2017 te mogen begroeten en u een leuke middag te bezorgen! Het concert wordt gegeven in ons eigen gebouw, Dorpsstraat 420 in Assendelft (achter de COOP). Aanvangstijd: 15.00 uur. De toegang is gratis. Als u van ons concert heeft genoten, stellen wij het uiteraard enorm op prijs als u na afloop van het concert uw waardering laat blijken door een kleine (of grotere) gift waarmee wij onze onkosten, zoals nieuwe bladmuziek en vooral opleiding van 'de jeugd' kunnen betalen.

November 2016

Concert met Erato en Zuiderwoude

Het Saens Harmonie Orkest, onder leiding van Harry Hoogenberg, treedt op zaterdagavond 5 november 2016 op in Broek in Waterland. Het is een gezamenlijk concert met Fanfarecorps Zuiderwoude uit Zuiderwoude en muziekvereniging Erato uit Spanbroek. Het concert heeft, met het oog op de verkiezingen die kort na ons concert in dat land zullen worden gehouden, als thema Amerika.

Onze hoornist Frank van Enkhuizen, tevens componist, heeft de afgelopen zomer een muziekstuk geschreven over de verkiezingen. De grote vraag is: wie gaat het worden?

Clinton or Trump?

Dat is dan ook de titel geworden van zijn compositie, die tijdens het concert in Broek in Waterland zijn landelijke premiere zal beleven!

De keuze voor een gezamenlijk concert van deze drie verenigingen is niet toevallig. De band die ons orkest heeft met Fanfarecorps Zuiderwoude is dat onze dirigent, Harry Hoogenberg, ook daar dirigent is geweest. De huidige dirigent van Fanfarecorps Zuiderwoude is ook dirigent bij muziekvereniging Erato. Zo is het idee van een triple-concert geboren.

Nieuwsgierig naar de twee andere verenigingen? U kunt alles over hen te weten komen op hun websites: www.fanfarecorpszuiderwoude.nl/ en www.erato-spanbroek.nl.

Wij hopen u op 5 november 2016 als toehoorder van ons gezamenlijke concert te mogen begroeten in het muzikaalste kerkje in Broek in Waterland, de Broeker Kerk! Het adres is Kerkplein 13, 1151 AH Broek in Waterland. Aanvangstijd: 20.00 uur, kerk open om 19.15. De toegangsprijs bedraagt slechts €5,00 en voor dat bedrag krijgt u de kans drie orkesten te beluisteren!

Juli 2016

Poster Parkfestival Krommenie

Het Saens Harmonie Orkest, onder leiding van Harry Hoogenberg, doet op zondagmiddag 3 juli 2016 mee aan de Parkmuziekdag in de muziektent in het Agathepark in Krommenie. De Parkmuziekdag wordt georganiseerd door Fanfare-orkest Onderling Genoegen. De dag begint om 12.45 en duurt tot ongeveer 16.30 uur. Maar liefst 6 verschillende orkesten trakteren u helemaal gratis op een leuke muziekmiddag! Ons orkest is ingedeeld om ongeveer 15.15 uur maar het is zeker de moeite waard om ook alle andere orkesten te komen beluisteren en bekijken! We hopen op mooi weer want bij flinke regen is het helaas niet mogelijk dat de optredens doorgaan.

Let op: alleen als het giet spelen we niet!

Juni 2016

SHO meets SHO

Het Saens Harmonie Orkest geeft op zaterdagavond 11 juni 2016 onder leiding van Harry Hoogenberg een gezamenlijk concert met Brassband Eensgezindheid uit Wormer.

Brassband Eensgezindheid zal onder leiding van Alida Holwerda tijdens hun eigen gedeelte van het programma ook zangeres Lidewei Loot begeleiden. Bezoek de website van de brassband, www.bbewormer.nl, voor meer informatie.

Het concert vindt plaats in kerkgebouw De Wijngaard, Dorpsstraat 134 in Wormer. Toegangsprijs: €5,00, kinderen tot 12 jaar gratis toegang. Aanvang: 20.00 uur.

Maart 2016

Voorjaarsconcert/donateursconcert

Het Saens Harmonie Orkest geeft op zaterdagavond 5 maart 2016 het jaarlijkse Voorjaarsconcert/donateursconcert. Dit jaar hebben we besloten een themaconcert te geven en nemen we u mee voor een muzikale reis door Europa, met een uitstapje naar de ijskoude Zuidpool en het heerlijk warme Mexico, kortom, een wereldreis. Behalve van het groot orkest onder leiding van Harry Hoogenberg, dat dit uitstapje voor u organiseert, kunt u ook genieten van het repertoire van het opleidingsorkest onder leiding van Ruud Kleiss, dat in het afgelopen jaar op diverse muziekfestivals mooie prijzen wist te winnen.

In de pauze kunt u uw slag slaan bij onze tombola met ook dit jaar weer vele prachtige te winnen prijzen!

Het concert wordt gegeven in ons eigen gebouw, Dorpsstraat 420 in Assendelft (Achter de COOP). Aanvangstijd: 19.30 uur. De toegang is dit jaar gratis, zowel voor donateurs als voor 'toevallige' bezoekers. Als u van ons concert heeft genoten, stellen wij het echter enorm op prijs als u na afloop van het concert uw waardering laat blijken door een kleine vergoeding waarmee wij onze onkosten, zoals nieuwe bladmuziek en vooral opleiding van 'de jeugd' kunnen betalen.


Geef uw e-mailadres op
en ontvang bericht als
deze pagina wijzigt!
Privacy gegarandeerd!
Powered by ChangeDetection.com