Opleidingen

Lessen

Bij onze vereniging kun je op verschillende instrumenten leren spelen, zoals klarinet, trompet, dwarsfluit, saxofoon en slagwerk (andere harmonie-instrumenten in overleg). SHO heeft contracten met gediplomeerde docenten die in het gebouw privéles geven of lessen in groepsverband. Tijden en dagen zijn in overleg met de docent.

Het SHO heeft een regeling waarbij leerlingen een tegemoetkoming krijgen in de lesgeldkosten. Deze regeling is van kracht voor nieuwe leerlingen en geldt voor een periode van vijf jaar. Na die periode van 5 jaar moet de leerling het volledige lesgeld betalen en dat bedraagt momenteel € 20,00 per muziekles van een half uur.

Inclusief korting word dat € 18,00 per half uur.

Als je lid wordt van het SHO (€ 27,50 per kwartaal) kun je bij ons het instrument in bruikleen krijgen en meespelen in het opleidingsorkest, als je een bepaald niveau hebt bereikt.

Proeflessen

Het is mogelijk een paar proeflessen te volgen om te kijken of u het leuk vindt een muziekinstrument te bespelen bij onze vereniging. Uiteraard zijn de proeflessen vrijblijvend. Voor slechts € 25,00 kunt u 3 proeflessen nemen. Wilt u een paar proeflessen volgen? Neemt u dan contact op met Wilma Hendriks, e-mail: opleiding@saensharmonieorkest.nl

Door het SHO gecontracteerde docenten

Thomas Wessels

Thomas Wessels
Trompet docent Thomas Wessels

Thomas is zijn loopbaan als trompettist begonnen als 6 jarig jongetje bij de Harmonie in Zaandijk. Hij is afgestudeerd in Muziektechnologie op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en Etnomusicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Thomas is naast trompetdocent werkzaam als uitvoerend trompettist. Hij doet dit onder andere met zijn eigen Jazz Quintet, een reggaeband en werkt regelmatig samen met DJ’s in de club scene. Thomas is zeer enthousiast om zijn leerlingen de fijne kneepjes van het trompetspelen te leren. Wil je meer over hem weten? Je vindt hem ook op facebook: www.facebook.com/trompettistthomaswessels.

Marjolein Schipper

Marjolein begon op achtjarige leeftijd met het spelen van klarinet bij Soli Zaandam. Haar eerste lessen volgde zij bij Marlies Klumpenaar en later bij Jelte Althuis en Ilse Eijsink op de muziekschool. Hier groeide haar fanatisme en enthousiasme voor het spelen van de klarinet. Zo was zij in meerdere ensembles en orkesten te vinden op klarinet, basklarinet of es klarinet. Tijdens haar studie naar Restauratie Schilderen in Utrecht is het maken van muziek er niet minder op geworden en maakte zij de keuze om na deze studie een gooi naar het Conservatorium te doen. Aangenomen op Codarts Rotterdam studeerde zij klarinet bij Jan Jansen en bijvak basklarinet bij Henri Bok. Na het afronden van deze studie zette zij haar carrière voort op het Conservatorium van Amsterdam waar zij haar master basklarinet studie volgde bij Erik van Deuren. Tegenwoordig is Marjolein als basklarinettiste te vinden bij Het Nederlands Politie Orkest en als klarinetdocente bij Soli Zaandam, Klarinetacademie Zaanstad en SHO Assendelft. Daarnaast geeft Marjolein dagelijks klassikaal klarinetles op meerdere basisscholen in Noord Holland namens Hallo Muziek.

Muzikale basisvorming

Bij voldoende belangstelling is het mogelijk om deze leuke en leerzame cursus door SHO te laten verzorgen. Kinderen vanaf groep 4 van de basisschool maken hierbij spelenderwijs kennis met het maken van muziek. De kinderen leren blokfluit spelen, liedjes zingen en gaan zich voorbereiden op een echt concert. De cursus bestaat uit 10 lessen van elk 45 minuten.

Minimaal 2, maximaal 8 kinderen per groep.
Kosten: € 85 excl. blokfluit

Na de cursus kunnen de kinderen kiezen voor een vervolgcursus op een instrument naar keuze.

Brede School-activiteiten

Naast bovenstaande cursussen verzorgt het SHO voor basisscholen muzieklessen, die gesubsidieerd worden via de Brede School.
Informatie hierover is te verkrijgen via opleidingscoordinator Wilma Hendriks, e-mail: opleiding@saensharmonieorkest.nl.