Dirigenten

Harry Hoogenberg

Harry Hoogenberg (groot orkest)

Harry (1957) studeerde in 1980 af aan het conservatorium voor het praktijkdiploma Harmonie- en Fanfaredirectie. Later behaalde hij ook het diploma voor pijporgel (1983) en elektronisch-orgel (1986). In het dagelijks leven geeft Harry muziekles op elektronisch orgel en keyboard en is tevens werkzaam als kerkorganist.

Harry is medecomponist van verschillende educatieve series waaronder CD Session en Cool & Easy. Deze series bevatten onder andere duetten en eenvoudige voordrachtstukjes met meespeel-CD. Ze zijn bestemd voor verschillende blaasinstrumenten en zijn zeer geschikt voor de lespraktijk (uitgave: Broekmans & van Poppel).

Sinds oktober 2004 is hij dirigent van het Saens Harmonie Orkest. Daarvoor was hij vele jaren dirigent van 'Fanfare Zuiderwoude' en diverse andere orkesten in Noord-Holland.

Bij het Saens Harmonie Orkest zorgt Harry ervoor dat door kwalitatief goede en leuke muziekstukken te selecteren, elke muzikant veel plezier heeft in de repetities en het gezamenlijk musiceren. En in de afgelopen jaren heeft hij laten zien dat dat goed is gelukt.

Ruud Kleiss

Ruud Kleiss (opleidingsorkest)

Ruud is afgestudeerd trompettist aan het conservatorium van Alkmaar in lichte en klassieke muziek. Bij het Saens Harmonie Orkest dirigeert hij met heel veel plezier het opleidingsorkest. Voor dat orkest arrangeert hij geregeld zelf muziek, vaak op verzoek of zelfs gezamenlijk met leden van dat orkest.

Ruud geeft onder andere ook muziekles op het Berlage Lyceum in Amsterdam en speelt zelf in diverse popbands o.a. The Postman.