Zondagmiddagconcert met solo op fagot

Krommenie – Het Saens Harmonie-Orkest geeft op zondag 17 februari een donateursconcert in de aula van het Bertrand Russell College aan de Erasmusstraat 28 te Krommenie. Het concert begint om 15.00 uur.
Het groot orkest, onder leiding van Harry Hoogenberg, bijt het spits af met Entrance of the Queen. Dit korte briljante werk werd geschreven ter ere van de kroning van de Spaanse koningin. Vervolgens staat Leningrad op het programma; het lied van Billy Joel over het leven na de bevrijding van de Duitsers in 1944. Het stuk daarna zal velen ook bekend in de oren klinken: muziek uit de musical The Phantom of the Opera.
Het Saens Harmonie-Orkest heeft nog een plaatsje vrij voor een fagottist(e).
Om dit bijzondere instrument goed te laten horen heeft zij daarom voor dit concert Jenny Halff, een jonge talentvolle speelster op fagot, uitgenodigd.
De fagot kan wat klank betreft alle kanten op: van hoorn tot altviool. En naast klassiek is ook popmuziek of zelfs jazz mogelijk op fagot. Vanmiddag speelt de soliste vooral laag op de fagot in het stuk De Oude Brombeer.
Het laatste nummer voor de pauze is Seagate Overture van James Swearingen.

Het opleidingsorkest, dat repeteert onder leiding van Wendy Prins, speelt ook een aantal leuke stukken. Allereerst is daar Mission Impossible, filmmuziek van James Bond. Ook Girl, van zangeres Anouk, is een pittig nummer. Vervolgens speelt het orkest Realpop en daarna klinkt het driedelige nummer Blues Promenade and Happy Tunes, dat samen met het groot orkest wordt gespeeld. Het groot orkest neemt het stokje weer over met Pilatus: Mountain of Dragons, oftewel: berg van de draken en vervolgens De Spatter, een stuk over een molen in Wormer. Het concert wordt afgesloten met muziek uit de avonturenfilm Pirates of the Caribbean.

Het Saens Harmonie-Orkest hoopt veel muzikale vrienden te ontmoeten.
Donateurs en kinderen hebben gratis toegang. Anderen betalen voor toegang € 5. Nieuwe leden zijn altijd welkom en zeker iemand die de fagot bespeelt.
Stuur voor meer informatie een e-mail naar aliceboerwinkel@planet.nl