Harmonieconcert op zondagmiddag

Assendelft, 23 maart 2006

Wormerveer - Het Saens Harmonie-Orkest geeft op zondag 2 april een donateursconcert in de Rooms Katholieke kerk aan de Marktstraat 6. Het concert begint om 15.00 uur.

Deze middag verzorgen het opstaporkest, het opleidingsorkest en het groot orkest een gevarieerd aanbod. Het opstaporkest is in het najaar van 2005 opgericht. In dit orkest spelen kinderen die een cursus Muzikale Basisvorming en blokfluit hebben gevolgd. Zij leren nu samen muziek maken en doen veel ervaring op. Het opstaporkest vormt de brug naar het opleidingsorkest. Vanmiddag laten de kinderen horen wat zij de afgelopen tijd hebben geleerd.

Het opleidingsorkest, onder leiding van Wendy Prins, speelt een vijfdelig stuk over King Arthur, Pavane in Blue en swingt de pan uit met het welbekende Copacabana.
Het groot orkest, onder leiding van Harry Hoogenberg, speelt onder andere het musicalstuk Cats van componist Andrew Lloyd Webber, de koraal To My Country van Bernard Zweers en het temperamentvolle Flashing Winds van Jan van der Roost. Van een heel ander genre is Cacak waarin componist Paul Dzon zich heeft laten leiden door muzikale invloeden en dansen van de Balkan. Bij de dans cacak blijven aan het eind alleen de beste dansers over: zij die het snelle tempo kunnen volgen. Verder staat ook Rapunzel, gebaseerd op het gelijknamige sprookje van Grimm, op het programma. Dit muzikale verhaal vol fantasie, drama en avontuur wordt in vier delen uitgevoerd. Voor wie het sprookje niet kent: een vertelster brengt tussen de delen door een korte versie van het verhaal over Rapunzel.

Bijzonder aan dit concert is dat SHO twee solostukken, met begeleiding van het orkest, heeft geprogrammeerd. Fluitiste Jennifer Jansen speelt Rhapsody for Flute van Stephen Bulla. In dit stuk, met af en toe een pittig tempo, laat zij het karakteristieke geluid van de fluit goed horen. De tweede soliste is Monique Hartog. Zij speelt op altsax het stuk Spanish Dance van Carl Wittrock. Bij het luisteren naar dit stuk kunnen bezoekers hun ogen sluiten. Gemakkelijk wanen zij zichzelf een Spaanse danser of danseres bij het horen van de altsaxklanken en het geluid van castagnetten.

Het Saens Harmonie-Orkest gaat haar beste beentje voorzetten om het publiek een gezellige zondagmiddag te bezorgen. De toegangsprijs is bewust laag gehouden. Entree kost 4 euro, maar donateurs en kinderen hebben gratis toegang.