Dubbelconcert op zondagmiddag

Assendelft, 14 oktober 2007

Assendelft – Twee orkesten uit Assendelft geven samen een dubbelconcert op zondag 21 oktober, aanvang 14.30 uur. De plaats van dit muzikale evenement is de Odulphuskerk aan de Dorpsstraat, tegenover het Wapen van Assendelft.

Het concert wordt geopend door het Saens Harmonie-Orkest onder leiding van Harry Hoogenberg. Het eerste nummer is statig: Entrance of the Queen. Een prachtig stuk is daarna de Seagate Overture van James Swearingen. Verder staat ook Pilatus op het programma. Dit stuk gaat over een draak in de bergen. Het gebrul van de draak is in de muziek te horen en af en toe dondert het in de bergen. Het vierde stuk dat SHO speelt is Nuestra Lengua, gecomponeerd door de zoon van de dirigent: Rolf Hoogenberg. In de pauze zorgt Catering Engel voor een natje en een droogje.

Na de pauze speelt fanfare Crescendo onder leiding van dirigent Esther Hoek. The Awakening van Bert Appermont is, hoewel het al later op de middag is, een toepasselijk begin. Vervolgens speelt Crescendo een stuk van de bekende componist Jacob de Haan: Diogenes. Daarna volgt The Last Spring van Edvard Grieg en het orkest sluit af met een medley van Deep Purple.

Het Saens Harmonie-Orkest en Crescendo hopen veel muzikale vrienden te ontmoeten. Beide orkesten zetten zich in om een gezellige muzikale zondagmiddag te verzorgen. De toegangsprijs is € 5. Kinderen tot 16 jaar hebben gratis toegang.

Kijk ook eens op www.saensharmonieorkest.nl en www.crescendo-assendelft.nl

------------------------------------------------------------
Voor inlichtingen