Muzikaal Pleinfestival

Assendelft - Het Saens Harmonie-Orkest organiseert op zondag 11 juni een festival vol muziek, zang en ritme op het plein bij de COOP aan de Dorpsstraat 420. Het festival begint om 13.00 uur. Natuurlijk treden de eigen orkesten op, maar SHO heeft ook een drumband, een muziekensemble en een zangkoor uitgenodigd waardoor een gevarieerd programma wordt aangeboden. Bijna is sprake van een ‘Assendelfts rondje’, want alleen het muziekensemble komt uit het naastgelegen Krommenie.

Het spits wordt afgebeten door de kinderen van het opstap- en opleidingsorkest van het Saens Harmonie-Orkest onder leiding van Wendy Prins. Voor de kinderen is dit optreden de afsluiting van een gezellig weekendje samen vol muziek, spel en gezelligheid. Om 13.40 uur is het tijd voor ritme. De drumband van Crescendo trommelt erop los onder leiding van Lex Bak. Om 14.20 uur staat het muziekensemble The Incredibles op het programma. Zij spelen op slagwerk, ook melodisch, gitaar en toetsen en spelen prettig in het oor liggende muziek.

Om 15.00 uur komt het geluid uit de kelen van zangkoor ’t Zingt Geheid onder leiding van Mirjam Boers. Zij zingen vlotte nummers en natuurlijk is meezingen toegestaan.

De finale van deze middag wordt verzorgd door het groot orkest van het Saens Harmonie-Orkest. Op het repertoire staan veel vrolijke en swingende nummers, zoals Queen’s Park Melody van Jacob de Haan en de Jamaican Folk Suite, waarbij je je in de tropen waant. Rikudim van Jan van der Roost bestaat uit vier Israëlische volksdansen. De voetjes mogen van de vloer, want stil blijven staan zal moeilijk zijn. Dan is er even tijd om bij te komen als de John Barry Selectie van John Barry wordt gespeeld. Het orkest swingt de pan uit met het slotnummer, het welbekende Copacabana.

Het Saens Harmonie-Orkest en alle optredende gastgezelschappen zetten hun beste beentje voor om het publiek een gezellige zondagmiddag te bezorgen. Assendelvers kunnen horen en zien wat hun dorpsgenoten allemaal presteren, maar natuurlijk zijn kijkers en luisteraars uit andere plaatsen ook van harte welkom. Toegang is gratis! Dorstige kelen kunnen worden gesmeerd met een consumptie voor slechts € 0,50.