Nieuwe instrumenten dankzij donaties
Assendelft – Het Saens Harmonie-orkest heeft onlangs twee nieuwe instrumenten aan kunnen schaffen, een besbas en een althobo. Het orkest heeft zelf een deel gefinancierd, maar de aankoop van de besbas is mede mogelijk gemaakt door het Honig-Laanfonds en de althobo dankzij een bijdrage van de Stichting Krijt Hulpfonds.
De oude bas was dringend aan vervanging toe en aanschaf van een althobo was een lang gekoesterde wens. De leden die de instrumenten bespelen, Alice Boerwinkel en Klaas Bleeker, repeteren iedere dinsdagavond met extra veel plezier. De eerstvolgende gelegenheid om de klanken van het orkest met de nieuwe instrumenten te beluisteren is op het donateursconcert. Dit wordt gehouden op zondag 27 maart in het Bertrand Russell College in Krommenie.

Foto-onderschrift: Alice Boerwinkel met althobo en Klaas Bleeker met besbas