Dubbelconcert op zondagmiddag

Krommenie – Twee orkesten, het Saens Harmonie-Orkest en Soli Koog-Zaandijk, geven samen een dubbelconcert op zondag 2 november, aanvang 15.00 uur. De plaats van dit muzikale evenement is het Bertrand Russell College aan de Erasmusstraat 28 in Krommenie. Apart bij dit dubbelconcert is wel dat de dirigenten van de orkesten vader en zoon zijn. Verder kan slagwerker Nico van Diepen letterlijk aan de slag, want hij speelt in beide orkesten mee.

Het concert wordt geopend door het Saens Harmonie-Orkest uit Assendelft onder leiding van Harry Hoogenberg. Het eerste nummer, Intrada Festivo van Stephan Bulla, begint met maestoso slagwerk en trompet. Daarna volgt de suite Aquarium van Johan de Meij, waarin een zestal tropische vissen met een eigen motief in diverse gedaantes opduiken. De Overture to a new age van Jan de Haan opent met een feestelijke inleiding en vervolgt met een snel en ritmisch gedeelte. Een cadens van de soloklarinet luidt een contrasterend gedeelte in, dat een gedragen karakter heeft. Daarna komt het snelle ritme terug, gevolgd door een processie naar een nieuw tijdperk. Als laatste stuk voor de pauze wordt Disney Fantasy, een arrangement van Naohiro Iway, gespeeld. Hier komen thema’s en melodieën uit Disneyfilms naar voren, zoals Mickey Mouse March, It’s a Small World en When You Wish Upon a Star.

Na de pauze speelt Soli Koog-Zaandijk onder leiding van Rolf Hoogenberg. Soli opent met Preludio Sinfonico van Giacomo Puccini in een arrangement van Ton van Grevenbroek. Daarna volgt de Vuurvogel, een van de bekendste en populairste composities van Stravinsky. De Vuurvogel is een sprookjesballet in twee delen: de Berceuse en de Finale. Het verhaal gaat over twee soorten magische wezens: de Vuurvogel, die het goede vertegenwoordigt, en de tovenaar Kastchei, de belichaming van het kwaad. Nadat er van alles is gebeurd loopt het, zoals in bijna alle sprookjes, gelukkig toch goed af. Betoveringen worden verbroken, gevangenen worden vrijgelaten en prins Ivan en prinses Tsarevna trouwen. Het derde stuk, Adagietto uit de vijfde Symphonie van Gustav Mahler in een arrangement van Willy Hautvast, is een liefdesverklaring aan een jonge vrouw. Soli besluit met Pomp and Circumstance No. 1 en 4 van Edward Elgar.

Het Saens Harmonie-Orkest en Soli Koog-Zaandijk hopen veel muzikale vrienden te ontmoeten. Beide orkesten zetten zich in om een gezellige muzikale zondagmiddag te verzorgen. De toegangsprijs is € 5. Kinderen tot 16 jaar hebben gratis toegang.

Kijk ook eens op www.saensharmonieorkest.nl en www.solikoogzaandijk.nl

Voor inlichtingen

Marian Knikker