Saens Harmonie-orkest speelt Joseph

Krommenie – Het Saens Harmonie-Orkest geeft op zondag 8 februari een donateursconcert in de aula van het Bertrand Russell College aan de Erasmusstraat 28. Het concert begint om 15.00 uur. Het groot orkest, onder leiding van Harry Hoogenberg, speelt Highlights from Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Joseph is een actueel werk gezien alle aandacht van de media rond de musical Joseph die nu in verschillende theaters wordt opgevoerd. Joseph is één van de bekende titels van Andrew Lloyd Webber, die samen met Tim Rice ook grote theatersuccessen boekte met Jesus Christ Superstar en Evita. In dit werk komen veel verschillende vrolijke muziekstijlen naar voren, waaronder rock ’n roll, calypso en disco. Het verhaal gaat over dromenverteller Jozef in het oude Egypte, die zich ontwikkelt van zijn vaders oogappel tot onderkoning van het land.

Verder speelt het groot orkest Intrada Festivo, een openingsnummer, Overture to a New Age
van Jan de Haan; een werk met een feestelijke inleiding en een snel en ritmisch gedeelte gevolgd door een contrasterend gedeelte ingeluid door de soloklarinet. Een stemmiger nummer is Cent mille chansons, terwijl Ratatouille Satirique weer heel vrolijk is.

Tijdens dit concert voor donateurs speelt ook het opleidingsorkest, onder leiding van invaldirigent Karel Bruin. Samen met het groot orkest wordt Free World Fantasy van Jacob de Haan gespeeld. Daarna gaat het opleidingsorkest verder met het driedelige Blues, Promenade and Happy Tune, Bread and Games in vier delen en Caribbean Clarinets met vrolijke klanken.

De uitsmijter deze middag is Disney Fantasy, een arrangement van Naohiro Iway. Hier komen thema’s en melodieën uit Disneyfilms naar voren, zoals Mickey Mouse March, It’s a Small World en When You Wish Upon a Star.

Het Saens Harmonie-Orkest hoopt veel muzikale vrienden te ontmoeten. Donateurs en kinderen hebben gratis toegang. Anderen betalen voor toegang € 5 aan de zaal.