Saens Harmonie-Orkest geeft lenteconcert

Krommenie – Het Saens Harmonie-Orkest geeft zondag 25 maart een lenteconcert voor donateurs en andere belangstellenden in de aula van het Bertrand Russell College aan de Erasmusstraat 28. Het concert begint om 14.00 uur. Het orkest viert dit jaar haar 10-jarig bestaan en heeft daarom een feestelijk programma opgesteld dat ook voor kinderen aantrekkelijk is. En omdat een feest nog gezelliger wordt als er gasten zijn is Fanfarecorps Zuiderwoude uitgenodigd om een gedeelte van het concert te verzorgen.

Het groot orkest, onder leiding van Harry Hoogenberg, opent met Pastime with Good Company. Dit muziekstuk werd geschreven door de Engelse koning Hendrik VIII en gaat over de geneugten van het jagen, dansen en zingen. Vervolgens wordt Banks of Doon gespeeld, een traditioneel Schots lied dat een eerbetoon is aan de rivier de Doon.
Dan is het tijd voor de kinderen om rechtop te gaan zitten. The Wind in the Willows is een verhaal met vier vriendjes in de hoofdrol: Mol, Rat, Das en Pad. In het begin is alles rustig; de lente komt eraan en de vriendjes spelen bij de stromende rivier. Maar de situatie verandert al snel. Zo richt Pad nogal wat schade aan als hij zijn snelle bolide niet meer onder controle heeft. Maar gelukkig loopt alles goed af en vieren de dieren een groot feest.
Het nummer Miss Saigon, een medley van nummers uit de musical, behoeft weinig uitleg.
Hierna schuift het leerlingenorkest aan en gezamenlijk wordt het thema van de Muppet Show gespeeld.

Het opleidingsorkest, onder leiding van Ruud Kleiss, gaat verder met een Bruno Mars Medley. De dirigent heeft dit stuk zelf gearrangeerd en de leerlingen spelen graag deze bekende popmuziek. Het volgende nummer hoort bij de film 101 Dalmatiërs en gaat over Cruella de Vil. Zij laat twee handlangers jacht maken op de hondjes omdat zij het bont wil gebruiken voor haar kledinglijn. Als laatste speelt het orkest The Lion King, muziek uit de gelijknamige Disneyfilm.

Na de pauze neemt Fanfarecorps Zuiderwoude, onder leiding van Thomas Geerts, het stokje over en ook zij hebben een gevarieerd programma. Het Saens Harmonie-Orkest nodigt alle muzikale vrienden en vriendjes uit haar jubileum en de start van de lente mee te beleven. Donateurs en kinderen hebben gratis toegang. Anderen betalen voor toegang en een kopje koffie of thee € 7,50 aan de zaal. Kijk ook op www.saensharmonieorkest.nl