Twee concerten Saens Harmonie-Orkest

Assendelft – Het Saens Harmonie-Orkest geeft zaterdag 16 maart twee concerten achter elkaar in het gebouw achter de COOP, Dorpsstraat 420.

Om 18.00 uur speelt het orkest met maar liefst 26 nieuwe muzikantjes hun eerste concert. Kinderen van drie basisscholen in Assendelft-zuid hebben de afgelopen weken kennis gemaakt met muziek. Via het project Mijn eerste concert hebben zij een attractieve en interactieve presentatie op school gevolgd. Muzikanten van het orkest hebben daarbij verschillende instrumenten laten horen waarna de leerlingen zelf mochten proberen erop te spelen. Vervolgens werden drie proeflessen op dwarsfluit, klarinet of trompet aangeboden. Docenten hebben de kinderen die zich inschreven de eerste noten leren spelen. De lesmethode heeft ook een bijbehorende website waarop aanvullende informatie, filmpjes en geluidsfragmenten staan. Na drie spannende lesweken hebben de kinderen er zin in. Onder leiding van Rolf Hoogenberg laten zij horen wat ze hebben geleerd en ze spelen samen een muziekstuk. Daarna mogen ze met het grote orkest optreden. Hiervoor is een speciaal stuk gecomponeerd dat eenvoudig is aan te vullen met de partijen van de kinderen.

Om 19.30 uur begint het voorjaarsconcert, waar beide orkesten van SHO optreden.
Het groot orkest, onder leiding van Harry Hoogenberg, opent het concert met Sedona van Steven Reineke. Daarna volgt een gevarieerd programma met onder andere muziek van Michael Jackson en Gabriella’s Song met een prachtige trompetsolo. Voor de pauze speelt het groot orkest samen met het opleidingsorkest Skyfall, de titelsong van de nieuwste James Bond film.

Na de pauze maakt het opleidingsorkest, onder leiding van Ruud Kleiss, een kleine wereldreis. Het eerste nummer is Journey through the desert. Na een aantal omzwervingen over de aardbol speelt het orkest ook twee stukken die de dirigent zelf heeft gecomponeerd: Somebody I used to know van Gotye en Live while we’re young van One Direction. De muzikanten hebben er plezier in om deze eigentijdse muziek te spelen.
Daarna neemt het groot orkest het stokje weer over en speelt twee nummers van de films Dances with Wolves en The Sound of Music. De uitsmijter is een stuk uit de oude tijd: Hello Dolly.

Het Saens Harmonie-Orkest nodigt alle muzikale vrienden en vriendjes uit de twee concerten en de start van de lente mee te beleven. Voor het eerste concert is er al veel publiek, want de (groot)ouders van de kinderen komen kijken en luisteren. Natuurlijk zijn belangstellenden van harte welkom. Toegang is gratis.
Voor het tweede deel, het voorjaarsconcert, is de toegangsprijs € 6. Donateurs en publiek van het eerste concert boven de 16 jaar ontvangen 50% korting op de entree. Kinderen hebben gratis toegang.