Kinderen maken muziek

Assendelft – Dinsdagavond 26 september repeteerden leerlingen van CBS De Rank samen met het opleidingsorkest van het Saens Harmonie-Orkest in het verenigingsgebouw. Alle leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 van de school doen mee aan het project Dorpsgevoel, dat in Assendelft wordt georganiseerd door muziekschool Fluxus, de school en het Saens Harmonie-Orkest.  Via dit project, dat mede mogelijk is gemaakt dankzij  een donatie van het Oranje Fonds, krijgen de kinderen les in muziek en leren zij een instrument bespelen. Vanaf het begin doen zij ook samenspel.

De leerlingen konden kiezen uit lessen op klarinet, dwarsfluit, gitaar, viool of percussie. Tijdens de lessen op school werden de basisbeginselen van ieder instrument aangeleerd. De leerlingen hebben al eerder samen met een symfonieorkest opgetreden voor prinses Maxima. Dinsdagavond deden zij enthousiast mee aan de generale repetitie voor een volgend optreden. Samen met het opleidingsorkest oefenden zij verschillende muziekstukken die ze op het jaarlijkse zomerfeest van hun school gaan spelen. Zo kunnen ook de jongere kinderen op school zien en horen wat zij hebben geleerd.

Het Saens Harmonie-Orkest wil het komende seizoen graag muziekonderwijs organiseren in samenwerking met andere basisscholen in Assendelft. Los van het project organiseert het orkest ook Muzikale Basisvorming voor nieuwe leerlingen.  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met opleidingscoördinator Elvira Mollee-Drummen, telefonisch via 075-6842447 of stuur een e-mail naar e.drummen@upcmail.nl