Muziekopleiding bij SHO

Muziekles

Lessen

Bij onze vereniging kun je op verschillende instrumenten leren spelen, zoals klarinet, trompet, dwarsfluit, saxofoon en slagwerk (andere harmonie-instrumenten in overleg). SHO heeft contracten met gediplomeerde docenten die in het gebouw privéles geven of lessen in groepsverband. Tijden en dagen zijn in overleg met de docent.

Het SHO heeft een regeling waarbij leerlingen een tegemoetkoming krijgen in de lesgeldkosten. Deze regeling is van kracht voor nieuwe leerlingen en geldt voor een periode van vijf jaar. Na die periode van 5 jaar moet de leerling het volledige lesgeld betalen en dat bedraagt momenteel € 15,00 per muziekles van een half uur.

Tot 1 juli 2017 kosten de lessen inclusief deze korting € 12,00 per half uur (20% korting op het lesgeld). Na 1 juli 2017 wordt dat inclusief korting € 13,00 per half uur (ongeveer 15% korting op het lesgeld).

Als je lid wordt van het SHO (€ 25,50 per kwartaal) kun je bij ons het instrument in bruikleen krijgen en meespelen in het opleidingsorkest, als je een bepaald niveau hebt bereikt.

Proeflessen

Het is mogelijk een paar proeflessen te volgen om te kijken of u het leuk vindt een muziekinstrument te bespelen bij onze vereniging. Uiteraard zijn de proeflessen vrijblijvend. Voor slechts € 25,00 kunt u 3 proeflessen nemen. Wilt u een paar proeflessen volgen? Neemt u dan contact op met Wilma Hendriks, e-mail: opleiding@saensharmonieorkest.nl.

Door het SHO gecontracteerde docenten

Hilde Kaizer

Hilde heeft haar conservatoriumstudie voor klarinet en piano in Maastricht afgerond. Vervolgens behaalde zij haar mastersdiploma voor klarinet en basklarinet aan het Conservatorium van Amsterdam. Momenteel is Hilde werkzaam als musicus in binnen- en buitenland. Zij speelde o.a. in het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, kamermuziekensembles en muziektheaters. Wil je meer over Hilde te weten komen? Bezoek dan haar splinternieuwe website www.hildekaizer.com. Zij geeft met veel plezier les op klarinet en piano op verschillende locaties in Nederland. Sinds 2009 geeft Hilde klarinetles en muzikale basisvorming bij het Saens Harmonie Orkest.

Thomas Wessels

Thomas is zijn loopbaan als trompettist begonnen als 6 jarig jongetje bij de Harmonie in Zaandijk. Hij is afgestudeerd in Muziektechnologie op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en Etnomusicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Thomas is naast trompetdocent werkzaam als uitvoerend trompettist. Hij doet dit onder andere met zijn eigen Jazz Quintet, een reggaeband en werkt regelmatig samen met DJ's in de club scene. Thomas is zeer enthousiast om zijn leerlingen de fijne kneepjes van het trompetspelen te leren. Wil je meer over hem weten? Je vindt hem ook op facebook: www.facebook.com/trompettistthomaswessels.

Arjen Barnhoorn

Arjen Barnhoorn is slagwerkdocent. Arjen is afgestudeerd als drummer van het Conservatorium van Alkmaar en heeft ook klassieke muziek gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Behalve het SHO en Crescendo Assendelft is hij als docent werkzaam bij de Show, Marching & Concertband, Floraband uit Rijnsburg en fanfare orkest St.Cecilia in Zwaag. Daarnaast is Arjen freelance slagwerker/percussionist/drummer bij verschillende (big)bands, orkesten en ensembles.

Muzikale basisvorming

Bij voldoende belangstelling is het mogelijk om deze leuke en leerzame cursus door SHO te laten verzorgen. Kinderen vanaf groep 4 van de basisschool maken hierbij spelenderwijs kennis met het maken van muziek. De kinderen leren blokfluit spelen, liedjes zingen en gaan zich voorbereiden op een echt concert. De cursus bestaat uit 10 lessen van elk 45 minuten.

Minimaal 2, maximaal 8 kinderen per groep.
Kosten: € 85 excl. blokfluit

Na de cursus kunnen de kinderen kiezen voor een vervolgcursus op een instrument naar keuze.

Brede School-activiteiten

Naast bovenstaande cursussen verzorgt het SHO voor basisscholen muzieklessen, die gesubsidieerd worden via de Brede School.
Informatie hierover is te verkrijgen via opleidingscoordinator Wilma Hendriks, e-mail: opleiding@saensharmonieorkest.nl.